Articole

Nuggets picante de conopida!

Nuggets picante de conopidă!

INGREDIENTE

  • 1 conopidă, tăiata în bucatele mici
  • 1 cană de migdale
  • 1 / 2-1 linguriță pulbere de chili
  • 1 lingurita paprica
  • 1 lingurita chimen
  • 1/2 linguriță de praf de usturoi
  • 1 linguriță de turmeric
  • 1 cană de lapte de nucă de cocos sau lapte de migdale
  • 1/2 cană de făină de orez brun
  • Sare și piper dupa gust

METODĂ

  1. Se incinge cuptorul in prealabil la  180ºC
  2. Se amestecă făina de migdale și mirodenii într-un castron pentru a obtine un amestec ce va devenii crocant dupa coacere.
  3. Într-un alt bol, amestecați bine laptele de migdale sau de nucă de cocos și făina de orez brun pentru a face un aluat.
  4. Dati conopida prin aluat dupa care prin amestecul de faine si migdale.
  5. Coaceți timp de 25-30 de minute sau până capata o culoare frumoasa  maro-aurie.

10 alimente ce au grija de ficatul tau!

Oricare substanța nociva ce intră în corpul nostru, este preluata si prelucrata de ficat. De aceea este atât de important să ai grijă de sănătatea sficatului.

Iata o listă de produse care vă ajută să vă curățați corpul respectiv ficatul dacă sunt consumate în mod regulat.

10. Usturoiul

Usturoiul conține o mulțime de substanțe care sunt bune pentru ficat. Este bogat în  seleniu , care sporește efectele antioxidanților și vă detoxifică corpul.

Usturoiul conține, de asemenea, arginină, un aminoacid care vă ajută să vă relaxați vasele de sânge și să reduceți tensiunea arterială în ficat.

În plus, contine vitamina B6  care acționează ca un agent antiinflamator și vitamina C , care este principalul protector al corpului tău față de oxidarea și deteriorarea celulară.

9. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline extra virgin ajută mult ficatul atunci când este consumat cu moderatie. Acesta furnizează baza lipidică care consumă toxinele din organism , preluând astfel o parte din activitatea ficatului.

8. Plantele și legumele

S-a dovedit că legumele cu frunze verzi protejează ficatul, neutralizând metalele, substanțele chimice și pesticidele, atât din alimentele pe care le consumați, cât și din mediul înconjurător.

Sfeclă roșie curăță în mod natural sângele, ceea ce ridică eficacitatea ficatului și contribuie la generarea de nutrienți.

Broccoli, conopida și germenii de Bruxelles , precum și alți cruciferi, ajută ficatul să producă enzime pentru eliminarea toxinelor.

6. Grapefruit

5. Nuci

Ca și usturoiul, nucile conțin arginină , precum și  glutationul respectiv acizii grași omega 3 care susțin funcția de detoxifiere a ficatului.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în  antioxidanți și grăsimi nesaturate sănătoase, care împiedică acumularea de grăsimi în ficat. Aceste grăsimi sănătoase sunt necesare pentru a crea membrane celulare puternice în jurul celulelor hepatice.

4. Merele

3. Turmeric

2. Lămâia și Limeta

1. Avocado

Vitaminele E și K conținute în acest fruct sunt elemente antiinflamatoare care protejează ficatul de efectele nocive. Grasimile sănătoase din avocado pot, de asemenea, regla nivelul de colesterol

SINDROMUL METABOLIC – BOALA TĂCUTĂ A SECOLULUI XX

SINDROMUL METABOLIC – BOALA TĂCUTĂ A SECOLULUI XXI
Sindromul metabolic, denumit de specialişti şi Sindromul X sau „Ucigaşul tăcut”, este una dintre  cele

mai serioase afecţiuni cu care se confruntă astăzi pacienţii din ţările moderne. Pericolul este dat de faptul că, deşi nu se manifestă fizic şi este foarte greu de detectat fără ajutorul unui specialist, Sindromul X creşte simţitor riscul pacientului de deces prin boli coronariene.
Cunoscut ca Sindrom dismetabolic sau Sindrom X, Sindromul metabolic reuneste prezenta la acelasi individ a cel putin 3 din urmatoarele entitati :
obezitate de tip central – definita prin cresterea circumferintei abdominale peste 102 cm la barbati si peste 88 cm la femei;
toleranta alterata la glucoza – definita prin valori usor crescute ale glicemiei (intre 110 – 126 mg/dl – pe nemancate);
cresterea trigliceridelor – peste 150 mg / dl;
scaderea HDL-Colesterol – sub 40 mg / dl la barbati si sub 50 mg / dl la femei;
cresterea valorilor tensiunii arteriale – peste 130 / 85 mmHg.
Importanta Sindromului metabolic consta in faptul ca este un cumul de factori de risc ce predispune la aparitia bolii cardiace ischemice si diabetului, cauza majoritatii accidentelor vasculare, inclusiv infarctul de miocard. Aceste complicatii ale sindromului metabolic se dezvolta in mai putin de 15 ani, de aceea se impune un control medical riguros si odata diagnosticat, trebuie nceput un program sustinut de tratament, combinat cu dieta si exercitii fizice, sub indrumarea medicului specialist.
Sindromul metabolic reprezintă o dereglare complexă a întregului metabolism, definită prin toleranţă scazută la glucoză, dislipidemie, hipertensiune arterială, obezitate şi hiperinsulinemie. Este o afecţiune complicată, pentru că pacientul nu îşi dă seama singur că are această boală şi, tocmai din acest motiv, nici nu ia vreo măsură de protecţie sau de tratament, consecinţele fiind de multe ori grave.
Cum ne putem da seama că suferim de Sindromul X?
Primele simptome pot fi obezitatea şi hipertensiunea arterială, dar numai un specialist va putea pune diagnosticul corect, deoarece aceste date trebuie corelate cu alte simptome ce reies din analize, cum ar fi numărul trigliceridele, creşterea lor se poate datora unui metabolism deficitar.
O serie de analize specifice ar trebui făcute de îndată ce apar primele suspiciuni de boală. Sindromul X metabolic duce la o scădere importantă a duratei vieţii pacienţilor care suferă de acestă afecţiune, ceea ce impune o recunoaştere precoce şi măsuri adecvate urgente, cu atât mai mult cu cât nu doare şi nu dă semne clinice importante.
Odată stabilit diagnosticul, specialistul va lua măsuri urgente şi personalizate de tratament, de la adoptarea unei diete cu puţină sare, dulciuri sau grăsimi şi până la administrarea de medicamente, care trebuie să fie în mod obligatoriu prescrise de către medicul specialist în diabet şi boli metabolice.
Ce putem face dacă am fost diagnosticaţi cu Sindromul X?
Dacă un pacient care are identificaţi aceşti factori de risc nu ia măsuri, are toate şansele să facă prematur infarct de miocard sau accident vascular cerebral şi să îşi piardă viaţa.
Celor care suferă de acest sindrom li se recomandă să îşi supravegheze cu atenţie copiii şi să ia măsuri imediat ce aceştia iau în greutate sau prezintă valori crescute ale parametrilor biochimici menţionaţi mai sus. Creşterea obezităţii infantile a dus la scăderea semnificativă a vârstei de apariţie a infarctului miocardic.
Este o mare greşeală ca aceste modificări să fie tratate separat, cu medicamente. De multe ori, pacienţii primesc un pumn de medicamente: pentru scăderea colesterolului sau a lipidelor plasmatice, pentru scăderea glicemiei, pentru scăderea acidului uric, în loc ca toate indiciile bolii să fie conectate şi tratate corect.
Deşi ereditatea joacă un rol important în apariţia sindromului, un stil de viaţă sedentar şi o alimentaţie dezechilibrată se numără printre cauzele principale ale apariţiei lui, fapt care explică numărul în creştere al cazurilor confirmate. Asigură-te că ţii sub control aceşti factori şi apelează la un specialist, în cazul în care îţi doreşti un plan de prevenţie personaliza. Dr. Dr. Florin Ioan Balanica

10 alimente ce iti elibereaza arterele în mod natural și te protejează împotriva atacului de cord

     În timp ce există sucuri răcoritoare și multe alte băuturi ce au ca efect detoxifierea organismului, ce vă ajuta să eliminați toxinele din organism, natura pentru a face lucrurile să meargă fără probleme, ne-a oferit, alimente ce au aceleași caracteristici. Aceste 10 alimente vă pot ajuta să vă deblocati arterele și să vă protejați inima!

1. Avocado

În loc de Maioneza pe burger, sandviș, puneti avocado . Studiile au arătat căci consumul zilnic de avocado are ca rezultat o creștere a colesterolului din sânge (LDL mai scăzut și HDL mai mare). HDL colesterol este colesterolul care ajută la menținerea arterelor curate ajutand la dizolvarea depunerilor.

2. Sparanghelul

Sparanghelul este un aliment natural ce ajuta deasemenea la curatarea arterelor. Aceasta poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și prevenirea formării cheagurilor de sânge lucruri ce pot provoca boli cardiovasculare. Acesta leguma este plina de fibre și minerale, si are o listă lungă de vitamine, inclusiv K, B1, B2, C și E.

3. Rodia

Acest fruct distractiv conține substanțe fitochimice care acționează ca antioxidanți pentru a proteja mucoasa arterelor împotriva deprecierii. Sucul de rodie stimulează producția de oxid de azot din organism, care vă ajută să vă mențineți sângele și arterele deschise!

4. Broccoli

Indiferent dacă vă place sau il urați, broccoli este bogat în vitamina K , care ajută la menținerea calciului ajutand din plin arterele. Este, de asemenea, plin de fibre, ce pot ajuta la scăderea tensiunii arteriale și a nivelului de colesterol.

5. Turmeric

Acest condiment este un puternic antiinflamator . Funcționează pentrua reduce inflamațiile, ce sunt o cauză majoră a arteriosclerozei , a întăriri arterelor. Adăugarea turmenicului în dieta dumneavoastra poate reduce daunele peretilor arteriali, scăzând șansele de formare a cheagurilor de sânge.

6.Curmalul japonez sau Kaki

Fructele de curmal japonez conțin calciu, potasiu, fosfor, beta-caroten și vitaminele A, B1, C și E.

Fructele curmal japonez sunt o bună sursă de beta-caroten și vitamina C. Datorită conținutului bogat în fibre sunt un excelent laxativ.

Curmalul japonez implică şi o anumită varietate ce conţine cantităţi mari de tanin, sau acid tanic – un compus astringent ce dispare odată ce fructul este copt, lucru care face fructele necoapte să fie foarte acre. Carnea fructului conţine 8 seminţe. Din cauza agenţilor astringenţi, acest tip de fruct este folosit în special în tăbăcire. Varietăţile de curmal japonez care nu au seminţe sunt crescute pentru consum alimentar.

Fructele de curmal japonez denumite și fructe kaki sau mere de aur au o culoare portocalie și seamănă cu roșiile. Gustul lor este asemănător cu caisele și prunele. Ele au pielița netedă și lucioasă și pulpa dulce cu gust ușor acid. Cel mai bine se utilizează în sosuri în special în cele dulci acrișoare, precum și în jeleuri, dulcețuri sau conserve. Fructul poate fi tăiat în bucăți și servit cu brânzeturi sau salate. Sunt excelente ca fructe confiate având un gust asemănător curmalelor.

Fuctele lui sunt încărcate cu antioxidanți și polifenoli, care lucrează pentru scăderea LDL și a trigliceridelor. Ele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de fibre , care ajută la reglarea tensiunii arteriale și vă mențin arterele clare.

7. Spirulina

Ar putea suna cam ciudat, dar această alga albastră-verde ajută la reglarea nivelurilor de lipide din sânge. Este, de asemenea, o sursă de proteine ​​care conține toți aminoacizii esențiali necesari organismului pentru a menține o stare de sănătate optimă. Acesta vă poate ajuta să vă relaxați pereții arterelor și să stabilizați tensiunea arterială echilibrând în același timp nivelul de grăsimi din sânge.

8. Scorțișoară

Acest condiment delicios poate ajuta la reducerea nivelului colesterolului în timp ce  elimină placa și de asemenea împiedică acumularea ei ulterioară. Scorțișoară este plină de antioxidanți care îmbunătățesc sănătatea cardiovasculară prin protejarea sângelui de oxidare. Presarati în cafea, pe toast sau pe aproape orice alta mâncare, pentru a-l condimenta puțin și pentru a culegela maxim beneficiile!

9. Cranberries (merisoare sau afine)

Cranberries este un alt aliment  bogat în antioxidanți care pot reduce LDL și pot crește nivelurile de colesterol HDL. De fapt, consumul regulat de suc pur de afine poate ajuta la reducerea riscului total de boli de inima cu pana la 40%!

10. Ceaiul verde

Ceaiul verde conține niveluri ridicate de catechine , care împiedică absorbția colesterolului în timpul digestiei. Bea o ceașcă sau două în fiecare zi si te poate ajuta la îmbunătățirea nivelului de lipide din sânge și la reducerea blocajului arterial. Ceaiul verde vă oferă, de asemenea, un stimulent natural, care poate ajuta la scăderea în greutate și la sănătatea cardiovasculară.

 

Smootie de sfecla cu mar -Sanatate curata

  Sfecla este bogata in nutrienti ce protejaza celulele hepatice si ajuta la eliminarea toxinelor din organism. Combinând sfecla cu beneficiile digestive ale mărului și proprietățile de curatire ale lamaii, aceasta este o rețetă de suc  ideală  pentru un efect de detoxifiere usoara asupra organismului.

INGREDIENTE

  • 2 mere
  • ½ ceasca de sfecla
  • 1 morcov mic
  • 1 lămâie

METODĂ

  1. Spălați toate ingredientele, scoateți semințele de la măr și coaja de lamaie
  2. Blenduiti toate ingredientele

Savurati in tihna !

Ghimbirul o minunatie!

Ghimbirul este o minunatie de mirodenie ce vine din vremuri stravechi. El in medicina ayurvedică a primit statutul de „medicament natural pentru piept (torace)”. Acest lucru se datorează faptului că această mirodenie miraculoasă are proprietăți ce favorizeaza digestia, în plus față de numeroasele sale beneficii pentru sănătate. În medicina ayurvedică, ghimbirul e considerat ca fiind planta echilibrului. Acesta reduce simptomele răcelii şi scade temperatura corporală.
Printre altele, ghimbirul conţine vitaminele B1, B2 şi B3, precum şi vitamina C, mangan, magneziu, fosfor, calciu sau fier.

Ghimbirul este una dintre cele mai puternice arme pentru stimularea digestiei, după cum arată cercetările. Odată ingerat, ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esenţial, deoarece ajută la absorbţia eficientă a nutrienţilor din alimentaţie.

Ghimbirul este recomandat şi pacienţilor care fac chimioterapie şi nu au poftă de mâncare, deoarece poate să stimuleze senzaţia de foame.
În India, ghimbirul este folosit în viața de zi cu zi. Infuzia de ghimbir este un favoritul tuturora, și este antidotul bunicii pentru lupta împotriva frigului și a gripei!

Pe milioane de mese din India, veți vedea chipsuri de ghimbir uscate si afumate înmuiate în suc de lămâie și sare ce se folosesc la orice masă gătită.
Se poate bea in ceaiuri in bauturi se poate lua inaintea mesei ca sa ajute digestia si a avea un tranzit intestinal curat si sanatos, se poate face piure de ghimbir pentru cei ce adora senzatiile tari … experimentați și distrați-vă.

Gingerolul, o substanţă importantă din ghimbir are un rol antiinflamator şi poate să fie un remediu eficient pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Astfel, ghimbirul reuşeşte să calmeze reacţiile inflamatorii şi să îmbunătăţească circulaţia sângelui. Cercetările realizate au arătat că ghimbirul a fost la fel de eficient precum ibuprofenului în cazul persoanelor cu osteoartrită, însă fără să producă reacţii adverse la stomac (la fel ca ibuprofenul)

Ghimbirul are un efect de încălzire a organismului, astfel ajutând la eliminarea toxinelor, în special din plămâni şi sinusuri. Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic, prevenind astfel apariţia diverselor infecţii, în special cele care afectează sistemul respirator. În răceli, ghimbirul trebuie să fie un aliment de bază, deoarece calmează foarte repede simptomele supărătoare care apar.

Există numeroase studii care au ajuns la concluzia, referindu-se la proprietăţile ghimbirului, că acesta ar ajuta chiar şi în combaterea Helicobacter pylori, care cauzează de cele mai multe ulcerul. Ceaiul de ghimbir consumat regulat poate ajuta la controlul digestiei, înlătură balonarea şi indigestia. De asemenea, împiedică apariţia în exces a acidul gastric care provoacă arsuri stomacale. Ghimbirul are un efect calmnat în ceea ce priveşte durerile abdominale, ajută procesul de digestie, elimină gazele intestinale şi reglează pofta de mâncare. Poate puţini ştiu că printre proprietăţile ghimbirului este şi faptul că poate previni răul de mare, ameţelile, vertijurile şi greţurile, chiar dacă aceste simptome sunt declanşate din cauze fiziologice sau psihologice.

Conluzia: pentru sanatatea dumneavoastra consumati cat mai mult ghimbir sub orice forma se afla el!

Smoothies cremos si parfumat cu cacao si nuci de macadamia!

Există multe lucruri care vin în minte atunci când iti doresti ca energia si starea de spirit sa creasca in mod natural: fa miscare, ieși afară, inspira si expira profund, alearga putin si lista continuă. Ce zici daca la toate acestea iti va da o mana de ajutor si alimentele ce le consumi?
O doza de cacao in combinatie cu nuca de macadamia si ceva legume va fi indeajuns sa ai aportul de grasimi sanatoase si doza de zaharoza ce va fi eliberata lent in sânge.
Creste-ti starea de spirit printr-un delicios Cacao & Macadamia Smoothie !

INGREDIENTE
1/4 dovlecel zucchini (sau castravete)
1 lingură de praf nuca de macadamia (nuci tocate la blender)
1 lingurita de scortisoara
1 varf de cutit nucșoară
1 lingura de praf de cacao
1-2 cesti de lapte din nuci de macadamia
Daca vreti sa mai adaugati: semințe de chia, semințe de cânepă, doua frunze menta proaspata

Adăugați toate ingredientele in blender și amestecați până se creeaza un smoothies cremos si parfumat.

Savurati pe indelete!

Te gandesti vreodata la planeta noastra?… dar la copiii tai?

Te gandesti vreodata la planeta noastra? Te gandesti vreodata la viitorul copiilor tai?

Fiecare rumegătoare vîntură vreo sută de kile de metan pe an, adică echivalentul în dioxid de carbon al unei mașini care merge 10.000 de kilometri în anul ăla.

Intregul sector agricol contribuie cu vreo 24% la eliberarea de gaze de seră în lumea întreagă, spune Agenția pentru Protecția Mediului din SUA, mai mult decît sectorul transporturilor. Iar sectorul agricol înseamnă și culturi agricole, și despăduriri de păduri tropicale pentru a le transforma în pășuni și terenuri agricole, iar asta are consecințe serioase asupra atmosferei.

CO2-ul este degajat in atmosfera prin procesul de putrezire, procesele naturale
ale vietii vegetale si animale si prin arderea combustibililor fosili si a altor materiale. El este
partial indepartat din atmosfera prin fotosinteza plantelor si prin absorbtia in oceane. Cresterea
concentratiei de CO2 din atmosfera este considerata determinanta pentru tendinta actuala de
incalzire.
Se asteapta ca schimbarile climatice sa aiba consecinte negative semnificative asupra sanatatii oamenilor. Valuri de caldura mai frecvente si mai intense, in special in “insulele urbane de caldura” ale oraselor mari, impreuna cu alte fenomene meteorologice extreme, au fost deja identificate drept o cauza pentru cresterea mortalitatii. Transmiterea unor numeroase boli infectioase este influentata de factorii climatici. Agentii infectiosi si organismele purtatoare sunt sensibili la factori ca temperatura, apa de suprafata, umiditatea aerului si a solului si schimbari generale despre schimbarile climatice distributia padurilor. Malaria este un exemplu de astfel de boala care se poate extinde pe arii mai mari datorita cresterii temperaturii si umiditatii, in special in zonele din sud estul Asiei, America de Sud si anumite parti din Africa. In tarile tropicale, boli ca malaria reprezinta deja o cauza importanta de imbolnaviri si deces
Odată cu schimbările climatice se modifică şi geografia pământului iar afectarea resurselor de apă şi hrană precum şi necesitatea populaţiei de a migra din zonele de coastă poate determina malnutriţia şi deficienţe de vitamine în rândul copiilor.
In Australia un grupde doisprezece cercetători în domeniul medical au contribuit la realizarea unui raport intitulat “Planeta sănătoasă, locuri şi oameni”. Studiul efecuat de cei de la Research Australia precizează faptul că moartea provocată de atacul de inimă, comoţie cerebrală şi boli respiratorii determinate de creşterea valurilor de căldură se poate dubla sau chiar tripla până în 2050; astmul care deja afectează peste 6% din copii şi 10% din adulţi va creşte probabil în anumite grupuri; incidenţa şi răspândirea geografică a unor insecte ce determină boli infecţioase va creşte iar infecţiile virale precum gripa aviară şi SARS se vor răspândi mai mult.

Tamari (Sos Tamari)

Sosul de soia Tamari este unul dintre putinele sosuri de soia fara grau si fara gluten. Doar cateva picaturi din acest sos dau gust alimentelor (sushi, stir-fries, supe, tocanite sau sosuri etc.), dar pentru a-i pastra intreaga aroma adaugati-l in preparatele gatite in ultimele minute de prelucrare termica.

Tamari este un sos traditional japonez din soia

Sosul de soia Tamari condimenteaza felurile de mancare si se poate folosi atat in salate cat si in mancarurile gatite. Se potriveste perfect cu peste, cu legume sau carne alba

 

 

Valoare energetica 80 kcal/100 g
Glucide 5.8 g/100 g
Sodiu 6375 mg/100 g
Proteine 14.3 g/100 g

Salata Curcubeu cu Quinoa

Salata Curcubeu cu Quinoa o salata sanatoasa , îmi amintește de versiunea super-sănătoasă a salatei Pad Thai.

Fiind o cereala integrala, quinoa contine putine grasimi 3,4 grame la 185 de grame. Prin comparatie, aceeasi cantitate de carne de vita gatita furnizeaza 33 de grame de grasimi. Valorile nutritionale pentru circa 200 de grame de quinoa sunt:

– Calorii 222 kcal;
– Grasimi totale 4 g;
– Colesterol 0 mg;
– Sodiu 13 mg;
– Carbohidrati totali 39 g;
– Fibre alimentare 5 g;
– Proteine 8 g.
– Calciu 31 mg;
– Fier 2,76 mg;
– Potasiu 318 mg ;
– Zinc 2,02 mg;

Amestecati toate ingredientele intr-un vas mai putin dresingul si cubuletele de brocoli.

Cubuletele de brocolii se fierb timp de 2 minute (sau bagate 40 de secunde în cuptorul cu microunde).

Ingrediente

3 cesti de quinoa fiert
1 floare mare de broccoli tocată mărunt cubulete
1/2 ceașcă de morcov ras
1 cană de ardei gras roșu taiat julien
1 ceasca de varza rosie tocata
2 cepe verde tocate
1/4 ceasca de arahide tocata (opțional)

Sosul blenduit pana la consistenta dorita
1/4 ceasca de unt de migdale (sau unt de arahide)
1 lingura de ulei de susan
1 lingură sos Tamarii (Sos Japonez de soya) sau Sos soya clasic
Otet de orez brun dupa gust (daca nu aveti otet balsamic)
Suc de la o lamaie
2 – 3 linguri de apă pentru subtierea dresingului

Timp pregatire 8 minute
Timp gatire 2 minute
Timp total 10 minute
Cantitate 4 portii
Calorii 382 kcal

 

GoVegan.Ro va ureaza pofta buna!

Si eu sunt Vegan! – Carl Lewis

Carl Lewis, renumit în întreaga lume, a decis 

să-și schimbe dieta în  mijlocul carierei sale impresionante. În 1991, după ce a câștigat patru medalii de aur în 1984, și-a schimbat dieta, adoptând o dietă vegană în pregătirea pentru Campionatele Mondiale în 1991, unde a câștigat la vârsta de 30 de ani Sportivul Anului. Lewis consideră că această dietă contribuie la buna funcționare a vieții sale. Carl Lewis este considerat ca unul dintre cei mai buni atleți din istoria sportului. El a stabilit mai multe recorduri mondiale și a dominat ani de-a rândul probele de săritură în lungime și de alergări pe distanțe scurte. În anul 1999 este numit de IAAF „Atletul secolului”.

Si eu sunt Vegan! – Robert Parish

Indiferent de dieta lui vegetariana, este o parte din istori NBAului si a sportului in general, fiind unul dintre cei mai mari jucatori de baschet NBA din toate timpurile.

Cariera NBA a lui Robert Parish a durat mai mult decât orice jucător din istorie. A strâns 21 de sezoane și a jucat în 1795 meciuri între sezonul regulat și playoff.

In cariera sa de 21 de sezone in NBA, Parish a facut yoga şi a avut  dietă vegetariană,  mulţi cred că l-au ajutat de-a lungul carierei .

 

Si eu sunt Vegan! – Christian Bale

Batman a luat calea veganismului la vârsta de 9 ani. Bale a crescut cu un tată activist pentru drepturile animalelor,
S-a nascut la data de 30 ianuarie 1974 in Pembrokeshire, Tara Galilor si a copilarit in Anglia, Portugalia si California. Are o mica cicatrice sub ochiul drept pe care a capatat-o in timpul liceului intr-un accident. Este cel mai tanar din cei patru copii ai familiei Bale careare un singurul baiat. Cele trei surori mai mari se cheama Erin, Sharon si Louise. Nici una nu se ocupa de actorie. Tatal sau, David Bale, era pilot comercial, iar mama sa, dansatoare la un circ. Amandoi bunicii erau actori. Unul dintre ei chiar l-a dublat pe John Wayne in doua filme facute in Africa.

Debutul sau a avut loc in 1987, in filmul lui Steven Spielberg despre al doilea razboi mondial – Empire of the Sun. Pentru acest rol a primit un premiu special pentru cel mai bun tanar actor din partea National Board of Review – un premiu creat special pentru el. In urmatorii ani a jucat in mai multe filme de comedie sau drama in care si-a aratat talentul actoricesc si a devenit un actor foarte popular.

In 1994 a jucat alaturi de Winona Ryder in Little Women, iar in 2000 l-a inlocuit pe Leonardo DiCaprio in American Psycho. In 2004 a slabit 30 de kilograme pentru rolul insomniacului Trevor Reznik in filmul El Maquinista. S-a pregatit temeinic, mancand doar salate, mere, guma de mestecat si fumand tigari.

In 2005, a devenit al saptelea actor care l-a intruchipat pe Batman in filmul de succes Batman Begins. Cu aproape zece ani in urma incercase sa obtina rolul lui Robin/Dick Grayson in Batman Forever, rol care i-a revenit lui Chris O’Donnell.

Este casatorit cu Sibi Blazic din 2000 cu care are o fetita. Ii plac foarte mult animalele, are doi caini si trei pisici, este un foarte bun calaret si ii place foarte mult sa citeasca. Christian Bale este activ in multe organizatii cum ar fi Ark Trust, Greenpeace, World Wildlife Foundation si o scoala pentru copiii strazii din Rio de Janeiro.

14 Beneficii dovedite ale semintelor de Chia!

Semințele de Chia au foarte multe beneficii pentru sănătate!

Acestea sunt una dintre cele mai vechi surse de nutriție din lume, se zice că au fost consumate de vechii azteci și de maiasi încă din anul 3500 î.Hr. și chiar folosite în scopuri medicinale.

Astăzi, datorită disponibilității pe scară largă, acestea sunt o sursă de putere pentru oricine! Semintele de chia sunt bogate în substanțe nutritive și sunt atât de ușor de utilizat, ele pot fi consumate crude, înmuiate în suc, adăugate în terci in budinci in produse de cofetărie și amestecate cu iaurt, salate, quinoa și vegetale.

Semintele de chia au, o abilitate uimitoare de a absorbi apa si grasimile, astfel incat sa poata fi folosite pentru a ingrosa sosurile sau ca un substituent de ou in retetele vegane!

Iată 14 beneficii pentru sănătate dovedite ale semințelor de chia:

1. Sunt bogate în antioxidanți
Semințele Chia sunt bogate în antioxidanți care ajută la combaterea daunelor provocate de radicalii liberi în organism, de asemenea, ajută la prevenirea hrănirii grăsimilor sănătoase în semințe.

2. Semințele Chia sunt în general nemodificate genetic și cultivate organic
Semințele Chia sunt organice, crude, nemodificate genetic, neiradiate și produse fără pesticide, ceea ce înseamnă că acestea sunt una dintre cele mai pure semințe din lume, astfel încât să le puteți mânca fără să vă faceți griji cu privire la consumarea reziduurilor de pesticide dăunătoare!

3. Semințele Chia sunt potrivite pentru o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați
Dacă urmăriți aportul de carbohidrați, atunci semințele de chia sunt prietenul tău! Conținutul net de carburanți este de numai 1 gram pe uncie, ceea ce este foarte scăzut! În plus, deoarece semințele de chia conțin atât de multe fibre, ele vă pot ajuta să rămâneți satul mai mult timp – susținând orice efort de scădere în greutate sau pur și simplu stopând aceste stari de foame.

4. Sunt bune pentru sistemul digestiv
Fibrele din semințele de chia ajută de asemenea la susținerea sistemului digestiv. Hrănirea bacteriilor din intestin, care le ajută să prospere și să vă hrănească corpul cu compuși esențiali pentru imunitate și sănătate generală.

5. Semințele Chia sunt o sursă importantă de proteine ​​din plante
Aceste semințe mici sunt de aproximativ 14% proteine, ceea ce este ridicat în comparație cu majoritatea plantelor! O dieta mai mare in proteine ​​a fost demonstrat pentru a ajuta la reducerea poftei de mancare, pentru a imbunatati repararea muschilor, si chiar a opri gustarea pe timp de noapte cu 50%!

6. Încercarea de a pierde în greutate? Adăugați Chia!
Datorită conținutului de proteine ​​și fibre din chia, precum și abilității sale de a absorbi o grămadă de apă (puterea de umplere a abdomenului!), Semințele de chia fac un plus de dietă dacă încearcă să mențină sau să piardă în greutate .

7. Semințele Chia sprijină oasele sănătoase
Semințele de chia au mai mult calciu decât cele mai multe produse lactate, oferind 18% din doza zilnica recomandată pentru adulți într-o singură uncie! Pe lângă faptul că este bogata în mai mulți nutrienți importanți pentru sănătatea osoasă, incluzând calciu , fosfor, magneziu și proteine.

8. Ajută la detoxificarea corpului
Fiind cea mai mare sursă de plante combinată de omega-3, fibre și proteine, semințele de chia sunt un plus de mare pentru eforturile dumneavoastră de detoxifiere. Acestea ajută la susținerea căilor de dezintoxicare naturale ale organismului, repara celulele, reduc inflamația și susțin un sistem digestiv sanatos.

9. Sunt o hrană naturală pentru frumusețe!
Amestecul de nutrienți din semințele de chia, cum ar fi grăsimile sănătoase, proteinele și mineralele, inclusiv zincul, contribuie la sanatatea pielii, părului și a unghiilor.

10. Protejați-vă inima cu Chia
Doar o lingura de chia vă va oferi 100% din necesarul zilnic de omega-3 ALA. Cercetările arată că omega-3 pe bază de plante este esențială pentru o inimă sănătoasă, ajutând la scăderea colesterolului, menținând în același timp funcția arterială corespunzătoare. Atât omega-3 ALA cât și DHA (găsite în pește uleios) sunt vitale pentru scăderea riscului bolilor cardiovasculare, iar chia are destule!

11. Reduceți riscul de cancer de colon
Cu un continut de fibre de 36% si un echilibru perfect de 80% insolubil fata de 20% solubil, chia ajuta la scaderea colesterolului, imbunatateste sanatatea intestinala si regularitatea si poate reduce riscul de cancer de colon.

12. Reduceți riscul de sindrom metabolic
Semințele de Chia sunt bogate în fibre solubile care se dizolvă în apă, umflături pentru a forma o substanță asemănătoare gelului. Acest lucru vă ajută să îmbunătățiți sănătatea inimii prin păstrarea vârfurilor de zahăr din sânge și scăderea colesterolului.

13. Semințele Chia sunt lipsite de gluten
Asta inseamna ca cei cu boala Celiaca si cei cu intoleranta la gluten sunt, de asemenea, capabili sa se bucure de beneficiile acestor seminte super! În plus, ele nu vin cu efectele potențial dăunătoare ale glutenului atunci când sunt consumate în exces.

14. Semințele Chia sunt excelente pentru cei cu diabet zaharat
Un studiu la cei cu diabet de tip 2 a arătat că semințele de chia pot scădea semnificativ tensiunea arterială și este un marker pentru inflamație.

Semințele de Chia nu sunt doar distractive pentru a mânca, dar sunt atât de pline de bunătate că sunteți corpul le va iubii!

Supa de rosii, naut, spanac si busuioc!

Această supă hranitoare facuta din legume ce se prepara foarte rapid si este bogată în proteine. Ce iti poti dorii mai mult la sfarsitul unei saptamani obositoare si aglomerate.

Ingrediente pentru 4 portii

4 catei usturoi
4 căni sos de rosii
3 cesti  apa
2 inimi de anghinare din coserva
1 ceașcă

400 g Naut din conserva

Busuioc proaspăt o mana mare

Spanac 6 maini mari

Sare piper dupa gust

zeama de la jumatate lamaie medie

Pâine 4 felii

Mod preparare: Decojiti si coaceti usturoiul. Se încălzeste sosul de roșii si apa. Folositi un blender pentru a face sosul punand ingredientele pe rand. Puteți mixa inimile de anghinare sau le puteți adăuga după amestecare.

Puneti  in blender si boabele de naut (puteti oprii cateva boabe sfaramate si sa le adaugati la final centru a gasii in supa ceva crocant sau pentru decor)

Puneti busuiocul si spanacul

Când serviți, decorati cu busuiocul proaspăt.

Adăugați un gust de sare și piper la gust și zeama de lamaie.

Puteti pune cata apa doriti pentru a ajunge la consistența dorită.

Feliile de paine daca preferati sa le dati un gust deosebit se ung cu ulei de masline pe ambele parti se sareaza si se prajesc putin in toaster.

Va dorim pofta buna!

Starbucks in Amsterdam te invita sa fii Vegan! GoVegan!

Un Starbucks din Amsterdam are un panou scris de mână, încurajând clienții să meargă pe varianta vegan „GoVegan” cu unele dintre băuturile delicioase din lapte fără lapte avand in oferta cinci opțiuni de bauturi vegane facute fără lapte, ci doar cu alternative precum laptele de migdale sau ovaz.

Pe măsură ce mai mulți oameni descoperă cruzimea animalelor și distrugerea mediului ambiant inerent producției de lapte, ei consumă mai puțin lactate sau scot totul în favoarea alimentelor pe bază de plante. Restaurantele și producătorii de alimente profită de această piață în expansiune adăugând mai multe opțiuni pe bază de plante la meniurile și liniile lor de produse.

Si eu sunt vegan – JOAQUIN PHOENIX

Actorul  Joaquin Phoenix este de peste patru decenii vegan. El copil mic fiind a vazut pe o plaja cum oamenii prindeau pestii si ii omora batandu-i de marginea barcii de pescuit, fapt ceea ce ia provocat o reacctie profund negativa. Acela a fost momentul in care Joaquin  a devenit vegan el nemaimancand carne.

El este un activist de seama si este foarte vocal cu privire la drepturile animalelor.

El este naratorul unuia dintre cele mai populare și șocante documentare ale drepturilor animalelor făcute vreodată
Lansat în 2005, Earthlings este un documentar despre cele cinci moduri în care folosim animale (divertisment, mâncare, modă, testare și companie), care au prezentat fapte si imagini ce au șocat atât vegani, cât și non-vegani.
Acest documentar a oferit o privire sinceră cu privire la modul în care animalele sunt abuzate pentru uz uman și, zece ani mai târziu, este încă unul dintre cele mai bune documentare pe care le folosesc  veganii pentru a arăta oamenilor de ce am ales să ne abținem de la folosirea animalelor.

Quinoa neagra

Quinoa (care se pronunta chinoa) este o cereala originara din America de Sud, intalnita tot mai des si care contine toti aminoacizii esentiali

In consecinta, este o proteina completa, dar este mai usor de digerat decat proteina din carne si are un continut infinit mai scazut de grasime decat cele mai multe tipuri de carne.Cu gust delicat si valori nutritionale deosebite, contine cei 8 aminoacizi esentiali si este o sursa de Ca, K, Zn, Fe, Mg si vitamine din complexul B. Inlocuieste orezul in preparate ca: pilaf, garnituri, umpluturi sau deserturi Isi mareste volumul de 4 ori.
Considerat aliment de baza in civilizatia incasa, astazi se cunosc peste 1800 de varietati de quinoa.

Desi face parte din familia cerealelor, este de fapt o pseudo cereala intrucat se situeaza la interferenta dintre cereale si ierburi.

Denumita si “cereala care bate carnea” datorita nivelului proteic care il depaseste pe cel al multor tipuri de carne, aceasta proteina vegetala are exceptionalul merit ca nu produce colesterol sau rigidizarea arterelor.

Proprietatile semintelor comestibile de quinoa reduc cantitatea de grasimi din sange si previn formarea placilor de aterom, reducand riscul de atac de cord.

Contine de asemenea fibre si aproape toti aminoacizii esentiali cunoscuti, care se gasesc extrem de rar in proteina vegetala.

Magneziu: acest mineral valoros poate micsora nivelurile de oxalati nocivi, o componenta majora a multor pietre la rinichi.

Quinoa este deosebit de bogata in saponine, care pot ajuta prevenirea cancerului si a bolilor de inima.

Drojdie inactiva sau Drojdia nutrițională

Drojdia inactiva este numita “proteina vegetarienilor”, deoarece este o sursa bogata de proteine complete, avand peste 55% proteina de calitatate. Cu un continut de 18

amino-acizi, fulgii de drojdie intra in categoria proteinelor complexe si pe langa acestea, contin si 15 minerale.

Fulgii contin o urma de minerala, numita chromium, cunoscuta ca un factor de toleranta al glucozei. Acesta este raspunzator de reglarea glucozei fluctuante din san

 

ge in cazul diabeticilor, si a presiunii arteriale scazute. Alte elemente aflate din belsug in fulgii de drojdie: magneziu, cupru, vanadium, molybdenum si litium.

Drojdia nutrițională – denumită și drojdie inactivă – se fabrică dintr-o ciupercă căreia îi plac “culturile dulci” (trestia de zahăr, sfecla de zahăr).

După ce este recoltată, drojdia trebuie să fie “dezactivată”, adică omorâtă prin uscare la temperaturi ridicate. Odată dezactivată, nu mai este vie, deci nu mai are puterea de a crește și a se multiplica. Prin urmare, nu poate fi folosită la făcutul pâinii, de exemplu. După uscare, este râșnițată și transformată într-un fel de pudră sau fulgi, fiind mai apoi vândută sub această formă.

Drojdia inactivă este folosită cel mai des de vegani și vegetarieni, deoarece este o sursă bogată de proteine complete, având peste 55% proteină de calitatate. Cu un conținut de 18 amino-acizi, fulgii de drojdie intră în categoria proteinelor complexe și pe lângă acestea, conțin și 15 minerale.

Fulgii de drojdie conțin nu mai putin de 17 vitamine, dintre care toate vitaminele din complexul B (mai puțin vitamina B12) și vitaminele D, H și E. În compoziția ei se găsesc majoritatea aminoacizilor esențiali și săruri minerale, precum potasiu, fier, calciu, magneziu, fosfor, dar și lipide și glucide.

În legătură cu vitamina B12 – de care în special veganii și vegetarienii au nevoie pentru că persoanele care consumă carne sunt feriți de deficiența ei. Se pare că aceasta nu există în drojdie pentru că nu o poate produce, dar anumite suplimente de drojdie inactivă o conțin doar pentru că este ulterior adăugată de către producători.

 

Acest supliment alimentar nu conține gluten și are un nivel scăzut de sodium. Datorită acestor proprietăți, drojdia inactivă poate fi întrodusă și în diversificarea alimentară a copilului începând cu 6 luni.

Acidul folic din drojdia inactivă este binevenită pentru femeile însărcinate în primele trimestre de sarcină.

Curele cu drojdie inactivă sunt de mare ajutor persoanelor cu predispoziție către probleme cardiace, deoarece acest remediu ajută la îmbunătățirea funcțiilor inimii și sistemului circulator. În plus, are proprietăți de scădere a nivelului colesterolului, proprietăți antidepresive și tonic nervoase, fiind indicată și în tratamentul tulburărilor psihice cauzate de stres, dar și în boala Parkinson și în maladia Alzheimer. Cercetătorii mai susțin că această drojdie are efect regenerator, ajutând organismul să rămână tânăr.

Suplimetul alimetar este un bun aliat al frumusții, cei care consumă drojdia își mențin mai mult timp sănătatea pielii, a unghiilor și a părului, dar este recomandată și în curile de slăbire.

Datorită faptului că în drojdie se formează acidul glutamic, esențial pentru creier și direct răspunzător de gustul “umami”, cel mai bun gust pe care îl putem percepe, alimentele sănătoase, dar care n-au un gust atât de intens, se transformă atunci când în ele sunt adăugate drojdia. În așa mod ne amăgim simțurile gustative, iar creierul învață mai rapid să-și schimbe obișnuințele alimentare nesănătoase.

Pudra praf de drojdie inactivă are un gust asemănător cu cel al brânzei și poate fi folosit în combinații cu diferite alimente.

Doza zilnică recomandată de 2 linguri de pudră de drojdie inactivă conține următorii nutrienți:

Proteine  – 9 g (16% din DZR la adulti);

Vitamina B1 – 1,4 mg (DZR 1,1 mg la adulti);

Vitamina B2 – 0,7 mg (DZR 1,1 mg la adulti);

Vitamina B3 (Niacina) – 5,3 mg (DZR la adulti 14 mg)

Viatmina B5 – 0,4 mg (DZR la adulti  5 mg)

Vitamina B6 – 0,6 (DZR la adulti 1,5 mg);

Vitamina B9 (acid folic) – 0,042 mg/ 42 mcg ( DZR la femei insarcinate 600 mcg)

Zinc – 2 mg (DZR 22,5-50mg la adulti)

Energie – 80 de calorii;

Fibre solubile – 7 g;

Carbohidrati – 14 g.

 

Se poate presara in salatele, la salatele de vlastari si plantute, avand un gust delicios de branza slaba, insa consumul se recomanda sa fie cu masura. Mancata in exces poate chiar produce alergii la produs sau chiar probleme de digestie.

Se foloseste pentru a imbunatati valoarea nutritiva si gustul mancarurilor  si  ca agent de legare, ca inlocuitor de ou, in perisoare, drob ,etc.

 

Stelian Tufaru „Am slabit peste 1000Kg!!!” acces gratuit la orele cunoscutului antrenor Stelian Tufaru. VOUCHER GRATUIT oferit de GOVEGAN.RO.

Antrenorul Stelian Tufaru ce a ajutat elevii lui sa slabeasca peste 1000Kg.

Vrei sa slabesti, sa fii in  forma sau sa fii printre primii la crosuri si competitii? Acum poti avea acces gratuit la orele cunoscutului antrenor Stelian Tufaru.  VOUCHER GRATUIT oferit de GOVEGAN.RO.

Stelian Tufaru nu crede în cuvântul imposibil, are întotdeauna un plan și reușește întotdeauna ceea ce își propune

Probabil va intrebati de unde il stiti?

Împreună cu consultantul în nutriție Cornelia Marin , Stelian Tufaru le insuflă concurenților de la emisiunea binecunoscuta de pe Prima TV          „ Ajutor! Vreau să slăbesc!“ dorința de victorie în lupta cu kilogramele, hotărâre și determinare să meargă până la capăt.

El este Stelian Tufaru este multiplu campion balcanic și medaliat la Cupa Europei, de asemenea deține mai multe titluri de campion național la atletism. Din 2003, Stelian Tufaru este instructor de fitness, antrenor personal de atletism,   participă la concursuri și alergări montane alături de elevii săi, în felul acesta motivându-i pe aceștia să se antreneze mai intens după ce au pierdut în greutate.

Slăbitul nu înseamnă   o simplă pierdere de kilograme, ci este un proces mult mai complex, care de cele mai multe ori te scoate din zona ta de confort. Este o schimbare importantă pe care merită să o faci în viața ta. Iar dacă înțelegi acest lucru, ai făcut deja primul pas către succes.

Totodata mulţi dintre clienţii mei nu au făcut sport niciodată.  Este adevărat, pentru aceste persoane, prietenia cu sportul, se instaurează mai greu şi se face, făcând sport. Cu toţii ştim beneficiile sportului. Trebuie început treptat, cu aceea formă de sport care ne place, iar dacă nu există, că mai sunt şi astfel de cazuri, începem cu mers, plimbări în aer liber, 2-3 săptămâni. După această perioadă, cu siguranţa vor simţi pe propria piele, acea senzaţie plăcută şi minunată pe care ţi o dă mişcarea. Apoi, va veni de la ei întrebarea, vreau să vin, să fac şi eu la sport!

Toti cei care au dedicat timp si resurse pentru sport si nutritie au inteles ca nu exista compatibilitate intre diete drastice si slabire de lunga durata, abdomen conturat si alimente de tip fast-food si nici intre sanatate si o viata dezechilibrata si lipsita de miscare. Aici poate aparea nevoia de antrenor personal.

Tot mai mult vin catre mine elevi ce vor pregatire pentru o competitie de alergat (triatlon etc..), fie ca vorbim de un cros 5-10km, un semimaraton 21km sau un maraton 42km, si incerc in planul, antrenamentele mele sa imbunatatesc pregatirea voastra, cu  lucruri pe care eu le-am dobandit in timp in experienta mea ca alergator, ciclist, inotator, deci vorbim despre, incalzire, echipament, alimentatie, gradualitate, pregatire, stare generala, despre imbunatatirea propriului record  etc..

De asemenea de-a lungul carierei sale ca antrenor a fost si este implicat in parteneriate corporate cu diverse companii printre ele aflandu-se: OMV-Petrom, Orange Romania, Leo Burnett Romania, Price Waterhause Cooper, Wrigley Romania, HP Romania, Porche Romania.

 

Va astept cu drag sa transpiram impreuna!!!

Obezitatea favorizeaza problemele de memorie

Populatia obeza la nivel mondial s-a dublat din 1980 si pana acum.

Obezitatea la nivel mondial a depasit nivelul dublu din 1980 si pana acum. In anul 2014, mai mult de 1.9 miliarde de adulti, cu varsta peste 18 ani, au fost supraponderali. 39% dintre adultii cu varste de peste 18 ani au fost supraponderali in 2014, iar 13% au fost obezi. Majoritatea populatiei mondiale traieste in tari in care supraponderalitatea si obezitatea omoara mai multi oameni decat subponderalitatea (sunt incluse toate tarile cu venituri mari si majoritatea celor cu venituri medii).

Supraponderalitatea si obezitatea sunt prin definitie grasime anormala si excesiva acumulata care ar putea afecta sanatatea. Indicele masei corporale (IMC) este un indicator simplu al masei unei persoane raportata la inaltimea acesteia care este folosit de obicei pentru a clasifica supraponderalitatea si obezitatea la adulti. Indicele masei corporale crescut este un factor de risc major pentru bolile netransmisibile precum:boli cardiovasculare (in special boli de inima si accidente vasculare), care erau cauza principala de deces in 2012; diabet, boli musculo-scheletice (in special osteoartrita – o boala degenerativa a articulatiilor), anumite tipuri de cancer (endometrial, mamar si de colon).

Pe langa bolile cardio-vasculare, diabet sau osteoporoza, surplusul de kilograme poate favoriza si aparitia problemelor de memorie, sustin oamenii de stiinta.

Pe langa bolile cardio-vasculare, diabet sau osteoporoza, surplusul de kilograme poate favoriza si aparitia problemelor de memorie, sustin oamenii de stiinta.

Studiul publicat in „Journal of Gerontology” a descoperit ca persoanele cu un indice al masei corporale mare sunt predispuse la pierderea memoriei si a abilitatilor cognitive. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Northwestern din Chicago efectul este mai mare la femeile cu surplusul de grasime depus in jurul soldurilor, femeile cu silueta in forma de para.

Peste 8.000 de femei cu varste intre 65 si 79 de ani au participat la primul studiu din Statele Unite care a aratat o legatura intre declinul mental si supraponderalitate. „Mesajul acestui studiu este ca obezitatea si indicele de masa corporala (IMC) mare reprezinta factori de risc pentru declinul cognitiv,” spun cercetatorii. Pentru fiecare punct in plus la IMC, rezultatele testelor de memorie la care au fost supuse participantele au scazut cu un punct.

Motivul pentru care sunt mai afectate femeile cu silueta in forma de para este legat de locatia depozitului de grasime. „Stim cu toti ca obezitatea este daunatoare sanatatii, insa efectele depind de locul unde se depoziteaza grasimea,” explica dr. Diana Kerwin, autoarea studiului, citata de Science Daily.

Grasimea elibereaza hormoni, numiti citokine, care pot produce inflamatii si pot afecta memoria si functiile mentale. Insa, diferitele tipuri de grasime elibereaza citokine diferite care afecteaza mai mult sau mai putin tensiunea arteriala, rezistenta la insulina sau nivelul de colesterol.

„Este nevoie de efectuarea mai multor studii pentru a stabili ce tip de grasime este mai periculos si cum poate afecta creierul. Grasimea poate chiar contribui la formarea placilor asociate cu aparitia bolii Alzheimer sau cu reducerea cantitatii de sange care circula spre creier,” declara dr. Kerwin.

Alimentatia vegana te scapa de arteroscleroza

Arterele sunt vase de sange care transporta oxigenul si substantele nutritive de la inima spre restul corpului. Arterele sanatoase sunt flexibile, puternice si elastice. Peretele interior este neted astfel ca sangele poate sa curga fara restrictii. Dar, in timp, prea multa tensiune in artere poate face peretii rigizi si grosi, restrictionand uneori fluxul de sange spre organe si spre tesuturi. Acest proces se numeste arteroscleroza sau “intarirea arterelor”.

Ateroscleroza este cea mai frecventa forma de  . Desi deseori cei doi termeni sunt folositi unul in locul celuilalt, ateroscleroza se refera la intarirea arterelor din cauza grasimilor (colesterol) si a calciului depus pe peretele interior al arterelor, formand o substanta numita placa de ateroscleroza.
Ateroscleroza poate afecta arterele din orice parte a corpului, ca de exemplu cele din pelvis sau picioare, cauzand o circulatie proasta, vindecarea mai lenta a ranilor pielii sau probleme de erectie.

Cand ateroscleroza afecteaza arterele care transporta sange la inima, ea poate restrictiona fluxul de sange spre muschiul inimii, cauzand dureri de inima (angina), batai neregulate ale inimii (aritmii) si alte probleme. Placa de colesterol poate afecta peretele interior al arterei cauzand cheaguri de sange care pot duce la blocarea fluxului sangelui, care, la randul sau poate duce la un atac de inima si poate afecta muschiul inimii. Ateroscleroza la arterele inimii (coronare) se numeste boala arterelor coronare .

Cand ateroscleroza afecteaza arterele care transporta sange la creier ea poate cauza un atac ischemic tranzitoriu sau accident vascular cerebral, atac cerebral, infarct cerebral.

Inghetata de pepene rosu!

Vara a venit si ma face sa ma gandesc la ceva racoritor si sanatos.

Asa si azi, am hotarat sa fac o inghetata inainte sa verific daca am ingredientele potrivite prin casa. Asa ca am deschis frigiderul si-am vazut un pepene rosu , caruia i-am spus pe data „tu vei fii inghetata mea de azi.”

Asadar, inghetata de pepene va fi sa fie!

Reteta asta e foarte usor de facut si se pregateste in cateva minute, la rece,  nu e nevoie decat de-un blender.

Ingrediente 4 portii:

500 de grame de pepene rosu curatat de coaja si seminte

150 de grame de iaurt vegan

100 de frisca vegana

3 linguri sirop artar

zeama de la 1/2 de lamaie

optional: 1 lingurita portocala rasa

 

Mixati totul in blender pana devine pasta

Dupa se da la pune intrun vas corespunzator si bagat la congelator.

La fiecare 30 de minute amestecati energic in vas chiar cu mixerul, acoperiti bine si dati la congelator mai departe, pana cand inghetata este facuta. Amestecarile frecvente au rolul de a impiedica formarea cristalelor de gheata in compozitie.

Dupa ce inghetata s-a intarit bine, se poate degusta imediat sau se poate pastra in congelator pana la o ocazie potrivita.

Pofta buna!

Jennifer Lopez – Si eu sunt vegan!

„You do feel better. I do recommend the vegan diet because you wake up and feel great!” 

Din May 2014, Jennifer Lopez este vegana!

Judecând după forma fizică superioară și chipul tânăr, este greu de crezut că Jennifer este o mamă de doi ani de 49 de ani.

„Fiind vegană, practic nu există lactate, carne si totul se bazează pe plante și pe roadele pamantului”. De cand sunt vegana „Te simți mai bine. Eu recomand dieta vegana pentru ca te trezesti si te simti minunat!J

Vegan

Dieta vegana tinde sa fie mult mai stricta decat cele mai multe diete vegetariene. Carnea, peștele, carnea de pasare, produsele lactate, ouale și toate celelalte produse de origine animala, cum ar fi mierea, sunt evitate in totalitate. Mai mult decat atat, se evita orice alimente sau alte produse (uneori necomestibile), care fac uz de animale. Aceasta se extinde de multe ori la haine, medicamente și orice altceva in care sunt folosite animale sau produse de origine animala. De exemplu, un vegan nu ar folosi pantofi de piele sau curele, produse cosmetice care au fost testate pe animale, plapumi cu puf, capsule medicale gelatinoase, pulovere de lana sau haine de blana.

Fructele, legumele, cerealele, nucile sunt prevazute atat in regimul vegan cat și in dietele vegetariene. Uneori tofu este folosit ca un inlocuitor pentru produsele pe baza de carne.

Vegetarian

Vegetarieni nu mananca carne, pește dar au tendința de a consuma produse lactate și oua. Multi vegetarieni, de asemenea, nu mananca produse care contin gelatina sau alte produse de origine animala. Lacto-vegetarienii consuma produse lactate, dar nu oua; ovo-vegetarieni mananca oua, dar nu produse lactate; și lacto-ovo-vegetarienii mananca oua, precum si produsele lactate. Exista, de asemenea pescetarianism, un derivat din dieta vegetariana, care evita carnea si carnea de pasare dar include pestele

Liam Hemsworth – Si eu sunt vegan!

Liam Hemsworth este vegan pentru propria sănătate, precum și pentru bunăstarea animalelor.

Liam a luat decizia de a lua veganul în mai 2015.

Liam păstrează lucrurile simple, consumând multe fasole, orez și salate . Produsul său ” go-to-smoothie”    este umplut cu alimente nutritive cum ar fi spanacul, fructele de padure, untul de migdale și pulberea de proteine, pe care le amestecă de câteva ori pe zi.

Hemsworth s-a născut în 1990 la Melbourne, Australia fiind cel mai mic dintre cei trei copii ai lui Craig și Leonie Hemsworth. Când Hemsworth avea 8 ani el și familia s-au mutat la Phillip Island. Hemsworth spune că a petrecut mult timp acolo facand surfing cu frații săi.

Inainte de a deveni actor, Hemsworth a avut un job sezonier constand in montarea podelelor. Meseria de actor nu i-a suras pana cand nu s-a dus la liceu si a decis sa urmeze pasii fratilor sai mai mari, de asemenea actori. In 2007, Liam a inceput filmarile pentru telenovela Neighbours, in care aparuse si fratele sau mai mare Luke. In 2008, Liam a jucat in The Elephant Princess, in rolul lui Marcus, un atragator chitarist. Acesta a fost unul dintre cele mai importante roluri ale sale.

A avut totodata o aparitie meteorica in filmul Knowing alaturi de Nicolas Cage. In 2009, Liam trebuia sa joace alaturi de Sylvester Stallone in filmul regizat de acesta, The Expendables, dar pana la urma personajul lui Liam a fost sters din scenariu. In acelasi an, regizorul Kenneth Branagh i-a propus acestuia sa apara in filmul Thor ce se va lansa in 2011. Din pacate Liam a pierdut rolul in fata fratelui sau mai mare Chris. Cu toate acestea, norocul i-a suras pana la urma si lui Liam. Desi de doar trei saptamani in Los Angeles, fara un agent de publicitate si cu foarte multe roluri refuzate de catre regizori, Liam a primit rolul lui William Blakely in filmul The Last Song alaturi de Miley Cyrus, ecranizare dupa romanul omonim al lui Nicholas Sparks.

Desi ambii Liam si Miley au negat mereu o asa zisa relatie dintre ei, pana la urma in martie 2010 acestia au declarat ca se intalneau in secret de mai bine de 10 luni. Cei doi s-au despărțit în august 2010.

Mangoldul

Mangoldul (Beta vulgaris L. var cicla L) sau sfecla elvețiană este o plantă originară din zonele litorale ale Europei și Asiei, cultivată în special pentru pețiolul și nervura mediană cărnoasă. Modalitățile de pregătire a limbului frunzei sunt asemănătoare cu cele ale spanacului, iar în Evul Mediu mangoldul a constituit o legumă esențială în alimentația oamenilor. Această plantă este recunoscută și pentru conținutul ridicat în minerale și vitamina A.

Mangoldul a fost descoperit in Babilonul antic, iar in Roma antica s-a consacrat si de 3.000 de ani se cunosc calităţile sale. Mangoldul este des întâlnit pe mesele italienilor, popor care se pare că ştie cum să aleagă alimentele curate sanatoase ce favorizează longevitatea.

Mangold Verde – Mangold Rubiniu

Mangold este o plantă legumicolă bienală din familia chenopodiaceelor, rudă cu sfeclă si are un gust apropiat de cel al spanacului. Frunzele de mangold sunt excelente in dietele de slabire pentru ca au doar 27 de calorii pe suta de grame dar sunt, in schimb, foarte satioase si hranitoare. Salatele cu mangold ajută la slăbit şi reglează concentraţia de zahăr din sânge. De aceea, sunt recomandate din plin în dieta diabeticilor și a persoanelor care suferă de obezitate. Beneficiile pentru sanatate in urma consumului de mangold:
Sursa excelenta de Calciu, Magneziu si Vitamina K perfecte pentru sanatatea oaselor
Lupta impotriva cancerului – mangoldul este un super aliment cu proprietati anti-cancer datorita abundentei de fibre, fitonutrienti si antioxidanti
Regleaza sanatatea sistemului circulator – fiind o excelenta sursa de fier mangoldul are un rol important in mentinerea sanatatii sistemului circulator. Mangoldul are cantitati semnificative de Vitamina K cea care este secretul pentru coagularea sangelui si prevenirea de vanatai si sangerari excesive
Imbunatateste sanatatea ochilor datorita continutului ridicat de luteina, un antioxidant esential pentru sanatatea ochilor
Regleaza concentratia de zahar din sange – continutul de fibre si acid siringic ambeleau rol important in reglarea nivelului de zahar din sange
Îmbunătăţeşte activitatea sistemului nervos şi are efect pozitiv asupra psihicului datorita continutului de vitamina K
Proprietati antioxidante – este unul din alimentele cele mai bogate de pe planeta. Contine beta-caroten, Vitamina E, Vitamina C, zinc, luteina
Are grija de sanatatea parului datorita continutului de biotina ce ajuta la cresterea si sanatatea parului.Continutul de vitamina A si C ajuta foliculii de par in productia de sebum care pastreaza parul si pielea supla

Valori nutritionale pentru 175 gr
Vitamina K – 636% DZR
Vitamina A – 60% DZR
Vitamina C – 42% DZR
Magneziu – 38% DZR
Vitamina E -22% DZR
Fier – 22% DZR
Fibre – 15% DZR
Calciu – 10% DZR