Ghimbirul o minunatie!

Ghimbirul este o minunatie de mirodenie ce vine din vremuri stravechi. El in medicina ayurvedică a primit statutul de „medicament natural pentru piept (torace)”. Acest lucru se datorează faptului că această mirodenie miraculoasă are proprietăți ce favorizeaza digestia, în plus față de numeroasele sale beneficii pentru sănătate. În medicina ayurvedică, ghimbirul e considerat ca fiind planta echilibrului. Acesta reduce simptomele răcelii şi scade temperatura corporală.
Printre altele, ghimbirul conţine vitaminele B1, B2 şi B3, precum şi vitamina C, mangan, magneziu, fosfor, calciu sau fier.

Ghimbirul este una dintre cele mai puternice arme pentru stimularea digestiei, după cum arată cercetările. Odată ingerat, ghimbirul favorizează eliberarea unor enzime importante în procesul de digestie. Aceste enzime au un rol esenţial, deoarece ajută la absorbţia eficientă a nutrienţilor din alimentaţie.

Ghimbirul este recomandat şi pacienţilor care fac chimioterapie şi nu au poftă de mâncare, deoarece poate să stimuleze senzaţia de foame.
În India, ghimbirul este folosit în viața de zi cu zi. Infuzia de ghimbir este un favoritul tuturora, și este antidotul bunicii pentru lupta împotriva frigului și a gripei!

Pe milioane de mese din India, veți vedea chipsuri de ghimbir uscate si afumate înmuiate în suc de lămâie și sare ce se folosesc la orice masă gătită.
Se poate bea in ceaiuri in bauturi se poate lua inaintea mesei ca sa ajute digestia si a avea un tranzit intestinal curat si sanatos, se poate face piure de ghimbir pentru cei ce adora senzatiile tari … experimentați și distrați-vă.

Gingerolul, o substanţă importantă din ghimbir are un rol antiinflamator şi poate să fie un remediu eficient pentru persoanele care suferă de artrită reumatoidă sau osteoartrită. Astfel, ghimbirul reuşeşte să calmeze reacţiile inflamatorii şi să îmbunătăţească circulaţia sângelui. Cercetările realizate au arătat că ghimbirul a fost la fel de eficient precum ibuprofenului în cazul persoanelor cu osteoartrită, însă fără să producă reacţii adverse la stomac (la fel ca ibuprofenul)

Ghimbirul are un efect de încălzire a organismului, astfel ajutând la eliminarea toxinelor, în special din plămâni şi sinusuri. Un consum regulat de ghimbir curăţă sistemul limfatic, prevenind astfel apariţia diverselor infecţii, în special cele care afectează sistemul respirator. În răceli, ghimbirul trebuie să fie un aliment de bază, deoarece calmează foarte repede simptomele supărătoare care apar.

Există numeroase studii care au ajuns la concluzia, referindu-se la proprietăţile ghimbirului, că acesta ar ajuta chiar şi în combaterea Helicobacter pylori, care cauzează de cele mai multe ulcerul. Ceaiul de ghimbir consumat regulat poate ajuta la controlul digestiei, înlătură balonarea şi indigestia. De asemenea, împiedică apariţia în exces a acidul gastric care provoacă arsuri stomacale. Ghimbirul are un efect calmnat în ceea ce priveşte durerile abdominale, ajută procesul de digestie, elimină gazele intestinale şi reglează pofta de mâncare. Poate puţini ştiu că printre proprietăţile ghimbirului este şi faptul că poate previni răul de mare, ameţelile, vertijurile şi greţurile, chiar dacă aceste simptome sunt declanşate din cauze fiziologice sau psihologice.

Conluzia: pentru sanatatea dumneavoastra consumati cat mai mult ghimbir sub orice forma se afla el!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.