Guvernul Marii Britanii cere industriei alimentare să recunoască răul pe care reclamele pentru alimente bogate în grăsimi, zahăr și sare îl pot provoca tinerilor!

Departamentul de Sanatate si Asistenta Sociala

din Marea Britanie (DHSC) a anuntat o noua initiativa care are ca scop reducerea prevalentei obezitatii infantile in tara cu 50% pana in 2030.

Ultimul set de propuneri al DHSC se bazează pe prima etapă a strategiei guvernamentale privind obezitatea în rândul copiilor și include prevenirea stocării de către magazine a produselor alimentare nesănătoase in apropierea termenului de expirare sau includerea lor în oferte de tip „Cumperi un -primesti doua”.

În plus, DHSC planifică consultări pentru introducerea unor etichete calitative clare și consistente în meniuri din restaurante, cafenele și restaurante, pentru a ajuta părinții să aleagă mai bine alegerile.

Secretarul de Stat pentru Sănătate din Marea Britanie, Jeremy Hunt, a declarat: „Este aproape imposibil să protejezi copiii de expunerea la alimente nesănătoase.

„Astăzi luăm măsuri pentru a ne asigura că, până în 2030, copiii din toate mediile au ajutorul necesar pentru un început mai sănătos și mai activ în viață”.
„Părinții cer ajutor, știm că peste trei sferturi dintre părinți găsesc oferte enervante pentru dulciuri și gustări dulci,ce ies din termenul de valabilitate.

„Este treaba noastră să dăm putere părinților să facă alegeri mai sănătoase și să facă viața mai ușoară în acest sens.

Costul obezitatii, atat la nivelul vietii individuale cat si la nivel national, este prea mare pentru a al ignora.

„Astăzi luăm măsuri pentru a ne asigura că, până în 2030, copiii din toate mediile au ajutorul necesar pentru un început mai sănătos și mai activ în viață”.

De asemenea, DHSC intenționează să efectueze consultări legate de interzicerea vânzării de băuturi energizante cu conținut de cafeină la copii.

Ministrul Sănătății Publice, Steve Brine, a declarat: „Unul din trei copii sunt supraponderali sau obezi în momentul în care părăsesc școala primară.

„Supraconsumul, combinat cu o activitate redusă, are un efect catastrofal asupra sănătății copiilor noștri.

Scopul nostru este de a ajuta familiile să facă alegeri mai sănătoase, ceea ce va oferi, la rândul lor, șanse mai mari pentru o viață mai lungă și mai sănătoasă pentru copiii noștri „.

În plus, guvernul cere industriei să recunoască răul pe care reclamele pentru alimente bogate în grăsimi, zahăr și sare îl pot provoca tinerilor.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.