Home Retete Dulce Inghețată mango

Inghețată mango

O rețetă de înghețată ridicol de simplu, care are un gust fabulos! Această înghețată de mango se realizează într-un minut, folosind doar un blender și 3-4 ingrediente simple. Este o inghetata cremoasa, parfumata si foarte sanatoasa!

INGREDIENTE

Cantitate pentru 3-4 portii
300 g mango mai coapt, tăiat în cuburi mici și înghețate (inghetate in prealabil), veți avea nevoie de aproximativ 1½ – 2 mango
60 ml miere (daca mangoul nu este foarte copt)
120 mL iaurt soya (am folosit unu din Kaufland luat K)
optional 1- 3 lingurițe de suc de lime (cantitatea depinde de cât de copt este mango-ul tău și poate nu pui  deloc dacă mango-ul este verde, mai acru)
Notă: Când înghețați mango, înghețați pe o farfurie sau o tavă căptușită cu hârtie de pergament sau cu folie de plastic (astfel încât mango-ul nu se va lipi de tava) și împrăștia cuburile de mango afară astfel încât să nu se atingă unul de celălalt. Dacă tava dvs. nu este suficient de mare, puteți să suprapuneți mango-ul în straturi, cu folie de plastic sau hârtie de pergament între fiecare strat.

Cum se face:

Puneți o tavă de metal pe care o veți folosi pentru a depozita înghețata în congelator înainte de a începe să pregătiți. Sugerez să folosiți o tigaie din metal, pentru că conduce mai rapid căldura și vă va ajuta mai repede la înghețată.

Sfat: Congelarea mai rapidă înseamnă înghețată mai puțin înghețată și mai cremoasă.

Puneți prima data iaurtul in blender, urmeaza de sucul de lime (dacă se utilizează) și  mierea.

Sfat: Încercați să puneți mierea în mijlocul vasului blenderului șpentru a evita lipirea mierii de peretii vasului unde blenderul nu ajunge sa amestece mierea.

Adăugați mango-ul și amestecați la cea mai mare viteză (utilizez funcția puls). Probabil va fi blocat la început, astfel încât trebuie să continuați să împingeți amestecul până la lama, folosind fie ligura blenderului de amestecare, fie o lingură din lemn, având grijă să nu lăsați lingura să atingă lama! Dupa un ptimp impingand usor, amestecul se va amesteca in cele din urma si imediat ce amestecul arata neted si amestecat si omogen se opreste. Nu amestecați excesiv daca, nu doriți să topiți amestecul mai mult decât este necesar.

Puteți să le serviți fie din blender, fie ca o înghețată servita elegant, să o puneți în cupe de metal și să îngheți timp de cel puțin o oră. Dacă l-ați lăsat să înghețe timp de câteva ore, este posibil să aveți nevoie să o lăsați să stea la temperatura camerei timp de 5 minute pentru a se înmuia si pentru a putea lua inghetata usor cu lingura de inghetata. Pentru depozitarea pe termen lung, acoperiți recipientul cu folie de plastic și apoi un alt strat de folie de aluminiu

Pofta buna!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.