Home Glosar Kale, Varza Kale

Kale, Varza Kale

Varza Kale (Brassica oleracea) este un tip de varză, înrudită cu varza cunoscută de noi, dar care are culoarea verde, ceea ce o face să arate ca o salată. Este o varză mai puţin selecţionată şi modificată decât varza normal, albă.

Varza Kale este  foarte mult folosita in sucurile verzi ca element de baza pentru aceste sucuri verzi dietetice.
Deşi în România nu e foarte des întâlnită, este o legumă foarte consumată şi cunoscută în SUA, cultivată în Asia, America şi Europa.

Ce substanțe nutritive conţine varza Kale?

Varza Kale conţine: vitamina K, vitamina C, vitamina B,vitamina E vitamina A, fier (mai mult decât carnea de vită), calciu, luteină, magnan, fosfor, betacaroten, antioxidanţi, potasiu, magneziu, proteine, e foarte bogată în fibre, are un conţinut mic de calorii şi inhibă absorbţia de iod în organism.

Această legumă conţine mai multă vitamina C decât o portocală (67g de varza Kale conţine 134% din doza zilnică recomandată de vitamina C), varza Kale conţine 133% din doza zilnică recomandată de vitamina A, 100 g- varza Kale conţine 150 mg de calciu, mai mult decât laptele.

De asemenea, o ceaşcă de varza Kale gătită conţine 1300% din necesarul zilnic recomandat de vitamina K. Motiv pentru care, persoanele care iau anticoagulante, ar trebui să evite consumul acest aliment.

Consumată regulat, varza Kale, întăreşte sistemul imunitar, protejează organismul împotriva cancerului, diminuează nivelul de colesterol şi de zahăr din sânge, încetineşte procesul de îmbătrânire a creierului, protejează împotriva tumorilor şi screlozei.

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.