10 alimente ce au grija de ficatul tau!

Oricare substanța nociva ce intră în corpul nostru, este preluata si prelucrata de ficat. De aceea este atât de important să ai grijă de sănătatea sficatului.

Iata o listă de produse care vă ajută să vă curățați corpul respectiv ficatul dacă sunt consumate în mod regulat.

10. Usturoiul

Usturoiul conține o mulțime de substanțe care sunt bune pentru ficat. Este bogat în  seleniu , care sporește efectele antioxidanților și vă detoxifică corpul.

Usturoiul conține, de asemenea, arginină, un aminoacid care vă ajută să vă relaxați vasele de sânge și să reduceți tensiunea arterială în ficat.

În plus, contine vitamina B6  care acționează ca un agent antiinflamator și vitamina C , care este principalul protector al corpului tău față de oxidarea și deteriorarea celulară.

9. Uleiul de măsline

Uleiul de măsline extra virgin ajută mult ficatul atunci când este consumat cu moderatie. Acesta furnizează baza lipidică care consumă toxinele din organism , preluând astfel o parte din activitatea ficatului.

8. Plantele și legumele

S-a dovedit că legumele cu frunze verzi protejează ficatul, neutralizând metalele, substanțele chimice și pesticidele, atât din alimentele pe care le consumați, cât și din mediul înconjurător.

Sfeclă roșie curăță în mod natural sângele, ceea ce ridică eficacitatea ficatului și contribuie la generarea de nutrienți.

Broccoli, conopida și germenii de Bruxelles , precum și alți cruciferi, ajută ficatul să producă enzime pentru eliminarea toxinelor.

6. Grapefruit

5. Nuci

Ca și usturoiul, nucile conțin arginină , precum și  glutationul respectiv acizii grași omega 3 care susțin funcția de detoxifiere a ficatului.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în  antioxidanți și grăsimi nesaturate sănătoase, care împiedică acumularea de grăsimi în ficat. Aceste grăsimi sănătoase sunt necesare pentru a crea membrane celulare puternice în jurul celulelor hepatice.

4. Merele

3. Turmeric

2. Lămâia și Limeta

1. Avocado

Vitaminele E și K conținute în acest fruct sunt elemente antiinflamatoare care protejează ficatul de efectele nocive. Grasimile sănătoase din avocado pot, de asemenea, regla nivelul de colesterol

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.