Coșul meu

0 produse
  • Acasă +
  • |
  • |
Prima pagină Alimente de bazaPUDRA DE ROSCOVE 150g SanoVita

PUDRA DE ROSCOVE 150g SanoVita

Preț4.34Lei
  • Cod:
    858
  • Greutate:
    0.150 Kg
Pudra obținută din fructul roșcovului, are o culoare și un gust foarte asemănătoare cu cacaua. Este bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare și calciu, fiind un antioxidant de excepție. Are un indice glicemic foarte mic. Nu conține cofeină, teobromină (o substanță organică cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoză sau colesterol. Se poate folosi cu succes ca înlocuitor de cacao, adăugat în lapte, prăjituri, budinci sau băuturi.

Totul despre roșcove
Știai că este o legătură strânsă între roșcove și aurul de 24 de carate? Sigur nu te-ai fi gândit, dar totul pornește de la utilizarile roșcovelor în antichitate. Îți dezvăluim toată povestea, dar și multe lucruri interesante despre aceste fructe întâlnite în alimentație în Romănia mai ales pe vremea când părinții noștri erau copii.
1. Despre roșcovea. Ce sunt roșcoveleb. Unde cresc roșcovelec. Roșcovele în antichitated. Despre roșcove. Aspectul și gustul roșcovelorf. Sub ce forme se consumă roșcovele- Pudra de roșcove- Siropul de roșcove- Extractul de roșcove- Suplimente naturiste cu roșcove- Roșcove proaspete- Roșcove uscateg. Roșcove vs cacao vs cafea2. Proprietățile și beneficiile roșcovelor pentru organisma. Conținutul bogat în fibre al roșcovelorb. Conținutul de antioxidanți al roșcovelorc. Roșcovele, îndulcitor natural, fără zahărd. Conținut redus de grăsimi al roșcovelore. Conținutul bogat în calciu al roșcovelorf. Conținutul bogat în vitamine al roșcovelorg. Mineralele din roșcove, o sursă de sănătateh. Roșcovele, recomandate pentru întoleranța la gluteni. Roșcovele, un aliment alcalinj. Conținutul de acid galic din roșcove și beneficiile salek. Beneficiile roșcovelor pentru sănătate- Reducerea colesterolului prin consumul de roșcove- Beneficiile roșcovelor asupra sistemului digestiv- Beneficiile roșcovelor asupra sistemului circulator- Roșcovele, un anti-viral eficient3. Rețete cu roșcovea. Smoothie-uri cu iaurt și pudră de roșcoveb. Budincă de roșcovec. Prăjituri cu roșcoved. Produse de panificație cu roșcovee. Lapte cu roșcovef. Înghețată cu pudră de roșcove
Despre roșcove
Ce sunt roșcovele
Roșcovul (sau carobul) este un arbore ornamental, dar cu fructe comestibile. Aceastea cresc în formă de păstăi și sunt supranumite și pâinea Sfântului Ioan.
Unde cresc roșcovele
Roșcovul este originar din zona Mediteraneană (Spania, Italia, Maroc), putând fi găsit însă până în Iran, datorită faptului că suportă o varitate largă de temperaturi. Nu îl găsim numai în zonele cu climă tropicală, ci și în zonele temperate, cum este țara noastră. Înflorește toamna, iar fructele au nevoie de un an pentru coacere completă.
Roșcovele în antichitate
Roșcovele sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Se pare ca Sfântul Ioan Botezătorul ar fi supraviețuit în pustietate datorită acestor fructe, de aceea au și fost denumite popular "pâinea Sfântului Ioan".
Tot în antichitate, roșcovele, de fapt semințele de roșcove (carobe) serveau ca unitate de măsură (carate) pentru a cântări aurul, întrucât, în mod absolut curios, toate semințele de roșcove au exact aceeași greutate, adică 0.18g. În Roma antică, moneda romană de aur, soldul, putea fi verificată dacă are sau nu greutatea corectă cântărind-o cu 24 de carate (roșcove).
Despre roșcov
Denumirea științifică a roșcovului este Ceratonia siliqua si este cultivat mai ales ca planta decorativa, datorita faptului ca este verde tot timpul si formei interesante ale pastailor sale, care au nevoie de un an intreg pentru a se coace. Totusi, functia decorativa nu este singura, intrucat consumul pastailor si semintelor acestui arbore aduce, asa cum vom vedea imediat, foarte multe beneficii pentru sanatate.
Aspectul si gustul roscovelor
Aliment nonalergen si importanta sursa de proteine vegetale, roscovele au forma de pastai verzi, care cresc pana la 20-25 de centimentri si devin maro dupa recoltare. Gustul lor este dulceag, aduce usor cu caramelul.
Sub ce forme se consuma roscovele
De la arborele de roscov consumam atat pastaile, in stare proaspata, cat si semintele din pastai, intregi (ambele se sug precum bomboanele), dar mai ales pastaile sub forma de pudra, sirop sau extract. Le mai gasim in comert sub titulatura de carob/karob, echivalentul cuvantului din limba engleza (unde, la randul sau vine din araba - kharrub insemnand acolo pastaie).
Pudra de roscove
Tecile si chiar semintele de roscove se macina, obtinandu-se astfel pudra de roscove, un aliment extrem de santatos, recomandat in special in alimentatia copiilor, care il pot consuma ca inlocuitor de cacao. Pudra de roscove se potriveste in foarte multe preparate, mai ales deserturi, datorita gustului dulce natural, dar poate fi consumata si simpla, cu lapte. Are un pret foarte mic pentru beneficiile sale, o punguta cu 250 de grame costand numai ca

Costuri de livrare estimative

începe la 20.00Lei

Există în stoc

Cantitate:+-
Îmi doresc

Comandă rapidă

Completează cele 3 câmpuri
Noi vă vom contacta pentru finalizarea comenzii.
Produs Nou
PUDRA DE ROSCOVE 150g SanoVita
PUDRA DE ROSCOVE 150g SanoVita
Pudra obținută din fructul roșcovului, are o culoare și un gust foarte asemănătoare cu cacaua. Este bogată în vitamine, minerale, fibre alimentare și calciu, fiind un antioxidant de excepție. Are un indice glicemic foarte mic. Nu conține cofeină, teobromină (o substanță organică cu efect excitant al sistemului nervos), gluten, lactoză sau colesterol. Se poate folosi cu succes ca înlocuitor de cacao, adăugat în lapte, prăjituri, budinci sau băuturi.

Totul despre roșcove
Știai că este o legătură strânsă între roșcove și aurul de 24 de carate? Sigur nu te-ai fi gândit, dar totul pornește de la utilizarile roșcovelor în antichitate. Îți dezvăluim toată povestea, dar și multe lucruri interesante despre aceste fructe întâlnite în alimentație în Romănia mai ales pe vremea când părinții noștri erau copii.
1. Despre roșcovea. Ce sunt roșcoveleb. Unde cresc roșcovelec. Roșcovele în antichitated. Despre roșcove. Aspectul și gustul roșcovelorf. Sub ce forme se consumă roșcovele- Pudra de roșcove- Siropul de roșcove- Extractul de roșcove- Suplimente naturiste cu roșcove- Roșcove proaspete- Roșcove uscateg. Roșcove vs cacao vs cafea2. Proprietățile și beneficiile roșcovelor pentru organisma. Conținutul bogat în fibre al roșcovelorb. Conținutul de antioxidanți al roșcovelorc. Roșcovele, îndulcitor natural, fără zahărd. Conținut redus de grăsimi al roșcovelore. Conținutul bogat în calciu al roșcovelorf. Conținutul bogat în vitamine al roșcovelorg. Mineralele din roșcove, o sursă de sănătateh. Roșcovele, recomandate pentru întoleranța la gluteni. Roșcovele, un aliment alcalinj. Conținutul de acid galic din roșcove și beneficiile salek. Beneficiile roșcovelor pentru sănătate- Reducerea colesterolului prin consumul de roșcove- Beneficiile roșcovelor asupra sistemului digestiv- Beneficiile roșcovelor asupra sistemului circulator- Roșcovele, un anti-viral eficient3. Rețete cu roșcovea. Smoothie-uri cu iaurt și pudră de roșcoveb. Budincă de roșcovec. Prăjituri cu roșcoved. Produse de panificație cu roșcovee. Lapte cu roșcovef. Înghețată cu pudră de roșcove
Despre roșcove
Ce sunt roșcovele
Roșcovul (sau carobul) este un arbore ornamental, dar cu fructe comestibile. Aceastea cresc în formă de păstăi și sunt supranumite și pâinea Sfântului Ioan.
Unde cresc roșcovele
Roșcovul este originar din zona Mediteraneană (Spania, Italia, Maroc), putând fi găsit însă până în Iran, datorită faptului că suportă o varitate largă de temperaturi. Nu îl găsim numai în zonele cu climă tropicală, ci și în zonele temperate, cum este țara noastră. Înflorește toamna, iar fructele au nevoie de un an pentru coacere completă.
Roșcovele în antichitate
Roșcovele sunt cunoscute încă din cele mai vechi timpuri. Se pare ca Sfântul Ioan Botezătorul ar fi supraviețuit în pustietate datorită acestor fructe, de aceea au și fost denumite popular "pâinea Sfântului Ioan".
Tot în antichitate, roșcovele, de fapt semințele de roșcove (carobe) serveau ca unitate de măsură (carate) pentru a cântări aurul, întrucât, în mod absolut curios, toate semințele de roșcove au exact aceeași greutate, adică 0.18g. În Roma antică, moneda romană de aur, soldul, putea fi verificată dacă are sau nu greutatea corectă cântărind-o cu 24 de carate (roșcove).
Despre roșcov
Denumirea științifică a roșcovului este Ceratonia siliqua si este cultivat mai ales ca planta decorativa, datorita faptului ca este verde tot timpul si formei interesante ale pastailor sale, care au nevoie de un an intreg pentru a se coace. Totusi, functia decorativa nu este singura, intrucat consumul pastailor si semintelor acestui arbore aduce, asa cum vom vedea imediat, foarte multe beneficii pentru sanatate.
Aspectul si gustul roscovelor
Aliment nonalergen si importanta sursa de proteine vegetale, roscovele au forma de pastai verzi, care cresc pana la 20-25 de centimentri si devin maro dupa recoltare. Gustul lor este dulceag, aduce usor cu caramelul.
Sub ce forme se consuma roscovele
De la arborele de roscov consumam atat pastaile, in stare proaspata, cat si semintele din pastai, intregi (ambele se sug precum bomboanele), dar mai ales pastaile sub forma de pudra, sirop sau extract. Le mai gasim in comert sub titulatura de carob/karob, echivalentul cuvantului din limba engleza (unde, la randul sau vine din araba - kharrub insemnand acolo pastaie).
Pudra de roscove
Tecile si chiar semintele de roscove se macina, obtinandu-se astfel pudra de roscove, un aliment extrem de santatos, recomandat in special in alimentatia copiilor, care il pot consuma ca inlocuitor de cacao. Pudra de roscove se potriveste in foarte multe preparate, mai ales deserturi, datorita gustului dulce natural, dar poate fi consumata si simpla, cu lapte. Are un pret foarte mic pentru beneficiile sale, o punguta cu 250 de grame costand numai ca