Coșul meu

0 produse
  • Acasă +
  • |
  • |

TAPIOCA PERLE 500g

Preț9.03Lei
  • Cod:
    94
  • Greutate:
    0.500 Kg
Obtinuta prin uscarea si prelucrarea radacinii arbustului tropical numit manioc, tapioca este amidonul rezultat prin acest proces.
Nu contine gluten, se digera usor si contine o cantitate insemnata de carbohidrati.
Prin fierbere in apa sau lapte, consistenta ei devine asemanatoare cu a gelatinei, folosindu-se usor la prepararea deserturilor cu fructe sau a raciturilor rapide cu legume.

Ce este tapiocaa. Cum se obtine tapiocab. Cum se comercializeaza tapiocac. Cum se consuma tapioca2. Beneficiile consumului de tapiocaa. Continutul de nutrienti si calorii din tapiocab. Ce alte beneficii are tapioca pentru organismc. Tapioca in dieta bebelusilor3. Tapioca, un ingredient in bucataria modernaa. Retete cu tapiocab. Deserturi cu tapioca

 
Stiai ca exista un aliment care este numit cartoful continentului negru, adica al Africii? Acesta este maniocul si din el se extrage si se produce tapioca, din care se pregatesc niste preparate absolut delicioase. Nu ai incercat inca budinca de tapioca? Ai sa vrei sa o faci imediat, cand ai sa afli ca, pe langa gustul foarte bun, tapioca se bucura si de o buna reputatie: hraneste, in momentul de fata, peste 800 de milioane de oameni, lucru care spune extrem de mult despre potentialul sau energetic. Te invitam sa decoperi impreuna cu noi povestea unui aliment care are un lung drum de parcurs, de la recoltare si pana la tine in farfurie.
Ce este tapioca?
Tapioca, ce este cunoscuta in lume si sub numele de cassava, mandioca sau yuca, reprezinta amidonul extras din radacina arbustului de Manioc, din familia Euphorbiaceae, originar in America de Sud. In Brazilia, tara de origine, tapioca se pare ca reprezenta, de sute de ani, un aliment de baza. Exploratorii spanioli si portughezi au preluat-o in secolul al XVI-lea si au raspandit-o in intreaga lume, ea ajungand azi cunoscuta si utilizata la scara larga in alimentatie in Africa, Europa si India. Arbustul de manioc creste in zonele tropicale si subtropicale, in sol nisipos, putin fertil, dar bine drenat si cu foarte multa lumina. Interesant este faptul ca, desi iubeste umezeala, maniocul face fata foarte bine la stresul hidric, adica rezista la perioade de seceta de pana la 5 luni, cu conditia sa ii asiguri caldura si lumina de care are nevoie. Din aceste motive pentru tarile din Africa, unde aceste conditii de clima sunt indeplinite, tapioca, produsul extras din radacinile arborelui de manioc, reprezinta o hrana obisnuita. Rădăcina de manioc este o sursa importanta de calorii la tropice si are o capacitate mare de acumulare a amidonului, toleranta la seceta si rezistenta la niveluri scazute de nutrienti din sol comparativ cu alte culturi de amidonoase.
Arbustul de manioc iubeste soarele, lumina si caldura. Se dezvolta optim la aproximativ 20-29 de grade Celsius si nu rezista la temperaturi sub 10 grade, astfel incat el nu poate fi cultivat decat in regiunile cu clima tropicala sau subtropicala, cele care intrunesc conditiile de care planta are nevoie.
Cu toate acestea, mai multi factori au limitat dezvoltarea economica a acestei culturi, printre care nivelurile sale ridicate de compusi cianogeni si substante antinutritive, nivelurile scazute de proteine ​​si micronutrienti si termenul scurt de valabilitate post-recoltare. De exemplu, dupa recoltarea maniocului, calitatea acestuia se deterioreaza rapid in decurs de 1-3 zile, iar aceasta devine o constrangere majora la productia comerciala de manioc. Pentru a extinde valoarea economica a maniocului, radacina de manioc este in mod normal procesata prin extagerea amidonului de manioc, oferind o oportunitate de a dezvolta produse cu valoare adaugata atat pentru produsele alimentare, cat si in alte aplicatii industriale. Utilizarea maniocului in productia de biocombustibil si etanol a devenit un focus de cercetare in ultimul deceniu, in lumina rezervelor limitate de petrol fosil.
Cum se obtine tapioca?
Te intrebi care este drumul pe care tapioca il parcurge de la recoltare si pana in paharul tau cu budinca delicioasa? Hai sa il descoperim impreuna in cele ce urmeaza!
Tapioca se extrage din radacinile tuberizate ale arbustului de manioc. Practic, dupa ce radacinile se taie, se curata si apoi se lasa la inmuiat in apa pentru cateva zile. Dupa inmuiere, se taie in bucati si se spala bine in mai multe ape, amestecand bine. La finalul acestui proces, amidonul se va lasa la fundul vasului in care au fost spalate radacinile. Acest amidon este apoi colectat si supus unui tratament termic, in urma caruia se formeaza perlele de tapioca pe care le puteti regasi in magazine.
Tuberculul de manioc contine cantitati mici de glicozide cianogene (producatoare de cianuri in organism), de aceea el nu trebuie consumat in stare cruda, pentru ca poate sa fie daunator organismului uman. Toxicitatea este insa inlaturata prin fierbere. Nici amidonul extras din tubercul si tratat termic pana cand devine tapioca nu se consuma crud, ci numai fiert bine, pana cand boabele se inmoaie si devin translucid

Costuri de livrare estimative

începe la 20.00Lei

Există în stoc

Cantitate:+-
Îmi doresc

Comandă rapidă

Completează cele 3 câmpuri
Noi vă vom contacta pentru finalizarea comenzii.
TAPIOCA PERLE 500g
TAPIOCA PERLE 500g
Obtinuta prin uscarea si prelucrarea radacinii arbustului tropical numit manioc, tapioca este amidonul rezultat prin acest proces.
Nu contine gluten, se digera usor si contine o cantitate insemnata de carbohidrati.
Prin fierbere in apa sau lapte, consistenta ei devine asemanatoare cu a gelatinei, folosindu-se usor la prepararea deserturilor cu fructe sau a raciturilor rapide cu legume.

Ce este tapiocaa. Cum se obtine tapiocab. Cum se comercializeaza tapiocac. Cum se consuma tapioca2. Beneficiile consumului de tapiocaa. Continutul de nutrienti si calorii din tapiocab. Ce alte beneficii are tapioca pentru organismc. Tapioca in dieta bebelusilor3. Tapioca, un ingredient in bucataria modernaa. Retete cu tapiocab. Deserturi cu tapioca

 
Stiai ca exista un aliment care este numit cartoful continentului negru, adica al Africii? Acesta este maniocul si din el se extrage si se produce tapioca, din care se pregatesc niste preparate absolut delicioase. Nu ai incercat inca budinca de tapioca? Ai sa vrei sa o faci imediat, cand ai sa afli ca, pe langa gustul foarte bun, tapioca se bucura si de o buna reputatie: hraneste, in momentul de fata, peste 800 de milioane de oameni, lucru care spune extrem de mult despre potentialul sau energetic. Te invitam sa decoperi impreuna cu noi povestea unui aliment care are un lung drum de parcurs, de la recoltare si pana la tine in farfurie.
Ce este tapioca?
Tapioca, ce este cunoscuta in lume si sub numele de cassava, mandioca sau yuca, reprezinta amidonul extras din radacina arbustului de Manioc, din familia Euphorbiaceae, originar in America de Sud. In Brazilia, tara de origine, tapioca se pare ca reprezenta, de sute de ani, un aliment de baza. Exploratorii spanioli si portughezi au preluat-o in secolul al XVI-lea si au raspandit-o in intreaga lume, ea ajungand azi cunoscuta si utilizata la scara larga in alimentatie in Africa, Europa si India. Arbustul de manioc creste in zonele tropicale si subtropicale, in sol nisipos, putin fertil, dar bine drenat si cu foarte multa lumina. Interesant este faptul ca, desi iubeste umezeala, maniocul face fata foarte bine la stresul hidric, adica rezista la perioade de seceta de pana la 5 luni, cu conditia sa ii asiguri caldura si lumina de care are nevoie. Din aceste motive pentru tarile din Africa, unde aceste conditii de clima sunt indeplinite, tapioca, produsul extras din radacinile arborelui de manioc, reprezinta o hrana obisnuita. Rădăcina de manioc este o sursa importanta de calorii la tropice si are o capacitate mare de acumulare a amidonului, toleranta la seceta si rezistenta la niveluri scazute de nutrienti din sol comparativ cu alte culturi de amidonoase.
Arbustul de manioc iubeste soarele, lumina si caldura. Se dezvolta optim la aproximativ 20-29 de grade Celsius si nu rezista la temperaturi sub 10 grade, astfel incat el nu poate fi cultivat decat in regiunile cu clima tropicala sau subtropicala, cele care intrunesc conditiile de care planta are nevoie.
Cu toate acestea, mai multi factori au limitat dezvoltarea economica a acestei culturi, printre care nivelurile sale ridicate de compusi cianogeni si substante antinutritive, nivelurile scazute de proteine ​​si micronutrienti si termenul scurt de valabilitate post-recoltare. De exemplu, dupa recoltarea maniocului, calitatea acestuia se deterioreaza rapid in decurs de 1-3 zile, iar aceasta devine o constrangere majora la productia comerciala de manioc. Pentru a extinde valoarea economica a maniocului, radacina de manioc este in mod normal procesata prin extagerea amidonului de manioc, oferind o oportunitate de a dezvolta produse cu valoare adaugata atat pentru produsele alimentare, cat si in alte aplicatii industriale. Utilizarea maniocului in productia de biocombustibil si etanol a devenit un focus de cercetare in ultimul deceniu, in lumina rezervelor limitate de petrol fosil.
Cum se obtine tapioca?
Te intrebi care este drumul pe care tapioca il parcurge de la recoltare si pana in paharul tau cu budinca delicioasa? Hai sa il descoperim impreuna in cele ce urmeaza!
Tapioca se extrage din radacinile tuberizate ale arbustului de manioc. Practic, dupa ce radacinile se taie, se curata si apoi se lasa la inmuiat in apa pentru cateva zile. Dupa inmuiere, se taie in bucati si se spala bine in mai multe ape, amestecand bine. La finalul acestui proces, amidonul se va lasa la fundul vasului in care au fost spalate radacinile. Acest amidon este apoi colectat si supus unui tratament termic, in urma caruia se formeaza perlele de tapioca pe care le puteti regasi in magazine.
Tuberculul de manioc contine cantitati mici de glicozide cianogene (producatoare de cianuri in organism), de aceea el nu trebuie consumat in stare cruda, pentru ca poate sa fie daunator organismului uman. Toxicitatea este insa inlaturata prin fierbere. Nici amidonul extras din tubercul si tratat termic pana cand devine tapioca nu se consuma crud, ci numai fiert bine, pana cand boabele se inmoaie si devin translucid

Produse Noi

Cele mai Vândute

Știri